AJANKOHTAISTA

2 kesä 2017

Tukipilarin sähköpostikirje 11/2017

 

1. Tukipilarin oma toiminta / Ajankohtaista

 

 

Pääsy Tukipilarin tiloihin on helpottunut Technopoliksen aukioloaikoina

Pääset jatkossa kulkemaan 9. kerrokseen itsenäisesti hissillä ilman kulunvalvonta-avainta Technopoliksen aulapalvelun aukioloaikoina (arkisin virka-aikaan klo 8.00-16.00). 9. kerroksen hissaulassa on uusi toimistokäytävään johtava lukittava ovi – koputus tai soitto ja olet perillä.

 

 

Näkyvyyttä vapaaehtoistyölle: matonmaalaustalkoot asfalttiin!

Aika: lauantai 17.6.2017 klo 11.00-14.00

Paikka: Kauppakatu 25, Kuopion museota vastapäätä oleva jalkakäytävä Snellmaninpuiston puolella.

Maalataan yhdessä 20 metriä pitkä ja 2 metriä leveä matto asfalttiin muotoilukasvattaja Kirsi Miettisen johdolla. Yhteisöllisessä tapahtumassa kaikki halukkaat pääsevät maalaamaan.

Säävaraus! Suunnitelma on nähtävillä tässä .

 

 

Tukipilaria on ehdotettu Pohjois-Savon koordinaatiohankkeen toteuttajaksi

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA (ent. RAY eli Raha-automaattiyhdistys) luovutti Suomi 100 -avustusohjelmien avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle. STEA:n Suomi 100 -avustusohjelmiin haki mukaan yhteensä 335 sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Yhteensä hankehakemuksia toimitettiin STEA:lle hakuajan puitteissa 387. Jokaiseen Suomen maakuntaan ehdotetaan yhtä hanketta edistämään sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisten, kuntalaisia tukevien toimintojen sijoittumista ja yhteistyötä tulevassa toimintaympäristössä maakuntauudistuksen yhteydessä. Tukipilaria ehdotetaan Pohjois-Savon koordinaatiohankkeen toteuttajaksi avustusohjelmaan Järjestö 2.0: mukana muutoksessa.

 

STEA:n avustusehdotus on toimitettu sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi. Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva arviointi- ja avustusjaosto ottaa kantaa avustusehdotukseen, jonka jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö päättää myönnettävistä avustuksista.

 

Käynnistämme avoimen haun hanketyöntekijöiden rekrytoimiseksi kesäkuun alussa. Lisätietoja: http://www.stea.fi/-/stea-luovutti-suomi-100-avustusohjelmien-avustusehdotuksen-sosiaali-ja-terveysministeriolle

 

 

Verottaja tiedottaa

Ohjeistusta verottajalta vapaaehtoistoimintaan liittyen

tässä .

 

 

Vapaaehtoisten virkistysristeily

Aika: torstai 31.8.2017 klo 17.00-19.00

Paikka: M/S Osmo –laiva, lähtö Kuopion satamasta

Risteilylippu + kahvi/tee + kahvileipä maksavat yhteensä 5 €/henkilö, sisältäen ohjelman. Matkustamotilaan ja kannelle pääsee liikkumaan pyörätuolilla – myös sähköisellä – sekä rollaattorilla ja kyynärsauvojen kanssa. Valitettavasti laivassa ei ole inva-wc:tä eikä induktiosilmukkaa.

 

Risteilylippujen varaus 22.5.-28.6.2017: sanna.vesterinen@tukipilari.fi tai 040 557 4646. Kerrothan varausta tehdessäsi mahdollisista erityisruokavalioistasi, apuvälineistäsi ja/tai avustajistasi. Kerrothan varauksen yhteydessä selkeästi nimesi, yhdistyksesi ja kuinka monta lippua varaat.

 

Varauksen jälkeen liput voi noutaa Kuopion Invalidit ry:n toimistosta os. Savonkatu 16 Kuopiossa tiistaina 22.8. klo 15.00-17.00 ja Olonkorjuutori tapahtuman yhteydessä Tukipilarin pisteestä Kuopion kauppatorilta perjantaina 25.8. klo 10-16 ja lauantaina 26.8. klo 10-14. Jos mikään em. ajoista ei käy, otathan yhteyttä Tukipilariin. HUOM! Maksu käteisellä. Isompien n. 50 € tai enemmän maksavien yhteislippuostojen yhteydessä voimme laskuttaa yhdistyksiä. Elokuun alussa voi kysellä vapaita paikkoja Tukipilarilta – tällä hetkellä lippuja on jo varattu 80 % kokonaismäärästä, joten kannattaa varata lippu ajoissa!

Lisätietoja laivasta http://www.koskilaiva.com/laivat/ms-osmo/

 

Hyvät käytännöt vapaaehtoistyössä, Itä-Suomen alueen Valikko verkoston seminaari

Aika: torstai 16.11.2017 klo 9.30 -15.30

Paikka: Hotelli IsoValkeinen

Seminaarin ohjelmassa on mm. Lari Karreisen esitys siitä, miten saada mukaan yhden hetken vapaaehtoiset ja viestinnän ammattilaisen Salla Saarisen näkökulmia vapaaehtoistyön haasteisiin. Kuullaan myös esimerkit paikallisista hyvistä käytänteistä vapaaehtoistyössä: 1) Kuopion kaupungilta Sade Rytkönen ja Carita Randelin-Kauppinen kertovat suojatiesuojelijoista ja   Naati nuapurista, kerräyvy yhteen! vertaisohjaaja toiminnasta ja 2) MLL:n Järvi-Suomen piiri ry:n Eila-Mari Väätäinen kertoo siitä, millaista ammatillista tukea ja ohjausta vapaaehtoiset tarvitsevat.

 

Ilmoittautumislinkki seminaariin aukeaa elokuussa, joten lisätietoja siitä lähempänä.

 

 

2. Ajankohtaista / yhdistykset

 

 

Vammaisuuden 100 Kynnystä – Viallisesta Vaikuttajaksi

Kutsu tässä . Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 2.6.

 

 

Mieli-auto vierailee Kuopion torilla

Aika: 16.-18.6.2017

Suomen mielenterveysseuran 120-juhlavuoden kunniaksi Mieli-auto vierailee Kuopion torilla 16. -18.6.2017. Paikalla on myös Kuopion seudun mielenterveysseura Hyvä Mieli ry esittelemässä toimintaansa ja jakamassa hyvää mieltä ohikulkijoille. Tervetuloa!

 

Ennakkotietoa myös tapahtumasta http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/2017/06/02/gyosessio-digitaalisia-kohtaamisia-13-10-2017/

 

 

Savon Sydänpiiri tiedottaa

LAUANTAITANSSIT

Tule tanssimaan kesäyössä lauantaina 17.6. klo 20-22 Kuopion torille. Juhlimme sydän- ja hengitysterveyden edistämistä yhdessä Kuopio tanssii ja soi –tapahtuman kanssa. Tanssien ETKOT ja JATKOT järjestää Vararengasravintolat. Kuopion Toriparkki tarjoaa ilmaisen pysäköinnin tapahtuman ajaksi (2 tuntia). Lisätietoa tästä .

 

VOIMAA VERTAISUUDESTA – tuettu virkistysloma

11.-16.9. Spa Hotel Runnilla, Iisalmessa. Loman omavastuuosuus on 20€/vrk/henkilö. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma. Hakemukset Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:een 11.6. mennessä. Hakemus tässä .

 

VOIMAANNU HENKISESTI –toiminnallinen kuntoutumiskurssi

21.-25.8. Kyyhkylän kuntoutuskeskuksessa, Mikkelissä.

Kurssilla saa tukea sydänsairauteen sopeutumisessa. Kurssilla liikutaan ja toimitaan yhdessä sekä keskustellaan psykologin kanssa. Kurssi tarjoaa itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestöstä. Kurssin aikana tapaa muita samankaltaisen sairauden kokeneita ja saa vertaistukea arjessa selviämiseen. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneessa. Kursseille haetaan Sydänliiton SSL1-lomakkeella. Hakemukseen tulee liittää viimeisin epikriisi. Kurssihakemuksen palautus Savon Sydänpiiriin 15.6. mennessä. Hakemus tässä .

 

 

Kiitos, kun jaat sähköpostikirjeen eteenpäin yhdistyksesi jäsenille!

 

Tukipilarin kesälomia edeltävä viimeinen tämän kesän sähköpostikirje julkaistaan 16.6.2017. Sähköpostikirjeen aineiston tulisi olla Tukipilarilla viimeistään 13.6.2017, lähetäthän aineistosi os. sanna.vesterinen@tukipilari.fi.

 

Julkaisemme sähköpostikirjeet pääsääntöisesti jokaisen kuukauden 1. ja 3. viikon perjantaina.

Kesäkuussa 2017 ei ilmesty 16.6. julkaistavan Tukipilarin sähköpostikirjeen lisäksi enää toista sähköpostikirjettä. Heinäkuussa 2017 ei ilmesty sähköpostikirjettä kesälomien vuoksi ollenkaan. Seuraava Tukipilarin sähköpostikirje kesätauon jälkeen ilmestyy 11.8. Varaamme oikeuden päättää aineistonne julkaisemisesta sähköpostikirjeessämme.

Pidätämme oikeuden muutoksiin, emmekä julkaise puhtaasti kaupallista aineistoa.