AJANKOHTAISTA

15 helmi 2017

Yhdistystoiminnan top 10 ihaninta juttua

  1. Yhdistyksissä tapaat ihmisiä ihan kasvokkain, ihan livenä. Voit löytää ystävän, tutun tai kaverin.
  2. Onko päivissäsi tyhjää? Yhdistyksistä löydät tekemistä, yksin tai yhdessä muiden kanssa.
  3. Jokaisesta kaupungista ja kunnasta löytyy yhdistys. Yhdistystoiminta ei ole kaukana. Joskus se löytyy kotoa tai taskusta – nimittäin Internetistä! http://tukipilari.fi/tyoparit/ tai https://www.vapaaehtoistyo.fi/kuopio
  4. Haluatko istua siististi sisällä ja silti auttaa yhdistystä toimimaan? Eipä hätää, voit päivittää yhdistyksen sometilejä tai tehdä vaikkapa käsitöitä tai leivonnaisia yhdistyksen myyjäisiin.
  5. Kahvi- tai teekupponen pelastaa monen yhdistystoimijan päivän. Ota vapaaehtoisista mallia ja rauhoitu kahvihetken ääreen ystävän tai tutun kanssa.
  6. Yhdistystoiminta on mediaseksikästä. Ota mallia julkkiksista, jotka tekevät työtä yhdistystoiminnan hyväksi!
  7. Omien ongelmien märehtimisen sijasta voit auttaa muita. Vapaaehtoistoiminta antaa mielen virkeyttä ja tuo intoa elämään.
  8. Yhdistystoiminta voi olla ponnahduslauta työelämään. Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan verkostojen avulla voit saada työpaikan! Yhdistystoiminnan voi merkitään omaan ansioluetteloon.
  9. Eikö sinulla ole rahaa harrastaa? Vapaaehtoistyö yhdistyksissä on ihan ilmaista. Voit tehdä sitä, vaikka visa vinkuisi tyhjyyttään.
  10. Yhdistystoiminta auttaa oppimaan uusia taitoja. Yhdistysten toiminnassa tarvitaan useita taitoja: tapahtumien järjestämistä, valokuvausta, kokoustyöskentelyä, omien ideoiden esiin nostamista, tsemppausta, kouluttamista, rakentamista, graafista suunnittelua… Kaikkia näitä taitoja voit opiskella rauhassa yhdistyksen toiminnassa. Saat kokeneemmilta varmasti apua! Mikäli sinulla on jokin erityistaito, voit myös jakaa taitosi ja kokemuksesi muille.

Kuvassa pinkki sydän vihreällä pohjalla. Sydämeen on kirjoitettu: ”yhteenkuuluvaisuus”