AJANKOHTAISTA

Tukipilari logo
30 touko 2017

Liikuntalajikokeilut päättyivät huikeasti!

Ratsastunnin aluksi hevoset hoidetaan ja varustetaan mm. kiinnittämällä suitset. Sirpa odottaa Jespe (Jespetti) hevosen kanssa ratsastustunnin alkua. Tallitytöt
Tiia, Anni, Eevi ja Anni hoitavat hevosia tottuneesti. Yksi ohjaaja, neljä hevosta, neljä tallityttöä ja seitsemän ratsastajaa – sovittiin, että mennään kahdessa ryhmässä.
Jespe on syntynyt tallilla v. 2008 ja sen emä oli pitkään supersuosikki opetustuntiponina.

Hevoset Jespe, Arttu, Poju ja Masi ovat pian valmiita. Tänään valittiin ratsastustunnille kilteimmät hevoset. Masi touhottaa, koska se on innoissaan.


Katja harrastaa ratsastamista ja hänellä on erivapauksia. Tallitytöt taluttivat koko ratsastuksen ajan hevosia, mutta Katja saa ratsastaa myös itsenäisesti. Loistavaa, myhäilee Katja.


Rauhalahden ratsastuskoululla on pyörätuoliramppi käytössä. Se helpottaa satulaan nousua. Ratsastuksenohjaaja Jenni Vartiainen neuvoo Tomia, ettei kannata ponnistaa liian lujaa. Hyvinhän se menee!Ulkokentällä kuunnellaan ohjeet siitä, miten lähdetään hevosen kanssa liikkeelle, miten pysähdytään ja miten tulee pitää suitset käsissä. Älä nosta käsiä liikaa ylöspäin, ohjaa Jenni. Ulkokentällä hevoset kävelevät uralla ja siinä harjoitellaan pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä. Toista. Toista. Pidetään käsi vakaana ja ohjataan kääntymistä käsien lisäksi myös pohkeilla. Kuulostaa ja voi näyttääkin helpolta, mutta vaatii keskittymistä. Lopuksi on vuorossa pieni maastolenkki. Pidä hyvä ryhti, kertaa Jenni.

Lainakypärät vaihtavat lennosta ratsastajalta toiselle, kiitos Sirpa. Toisen ryhmän vuoro. Tässähän tulee ihan hiki, kun pitää niin kovasti keskittyä. Vähitellen luottamus
kasvaa siihen, että kyllä täällä hevosen selässä pysyy vähän vähemmälläkin jännittämisellä. Muista rentous! Katso eteenpäin!

Osa mukana olleista oli viimeksi ratsastanut vuonna 1975. Tosi hienoa päästä hevosen selkään 30 vuoden tauon jälkeen, toteaa Jaana. Hieno kokemus kaikille meistä. Vaikeinta oli jollekin päästä pois hevosen selästä, mutta ei sekään ollut onneksi kovin vaikeaa. Osa on treenannut sitä jo edellisellä ratsastuksen lajikokeilukerralla.

Kiitos tasokkaasta ohjauksesta! Hevoset, tallitytöt ja ratsastustallin ihana miljöö – ei hassumpaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla.