AJANKOHTAISTA

Tukipilari logo
21 kesä 2017

Me maalattiin se näkyväksi – vapaaehtoistyö!

Vaaleansininen maalitäplä oikeassa sääressä ja polvessa, hmm. Etten vain olisi ollut matonmaalaustalkoissa lauantaina 17.6. Kuopiossa? Kylläpä vain.

Upean lopputuloksen näet kuvassa: valmis mitta 20 m x 1,6 m, käsinmaalattu, kestää sadetta. Mihin tämä oikein liittyy, kyselivät ohikulkijat hämmästyneinä. Me maalasimme Vapaaehtoistyö näkyväksi! -teemalla asfalttiin yli 80 raitaa. Siinä se pikku hiljaa kutoutui yhdessä tehden meidän kaikkien näköiseksi. Kiitos!

Ihan mahtavaa porukkaa täällä Kuopiossa. Saimme muotoilukasvattaja Kirsi Miettisen suunnittelutyön toteuttajiksi mukaan paljon erilaisia ihmisiä mm. Kuopion kaupungin suojatiesuojelijoita, Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n aktiiveja, Diakoniakeskuksen porukkaa, Kuopion Mielenterveyden Tuki ry:n vapaaehtoisia ja Humakin opiskelijoita. Kaikenikäiset varta vasten paikalle tulleet ja myös äkkiseltään yllätetyt ohikulkijat tarttuivat ennakkoluulottomasti pensseleihin ja ei siinä välttämättä mitään suojahanskoja tarvittu. Eräs herra oli ottanut mukaan omat näppylähanskat, arvostan!

Tullessani Tukipilariin työharjoitteluun maaliskuussa osana Itä-Suomen yliopiston Aducaten Projektiosaajat -koulutusta, täällä oli mattoprojektin alkufanfaarit jo soineet. Minulla on ollut ilo olla mukana konkretisoimassa ideaa valmiiksi käsinkosketeltavaksi tuotokseksi. Saa sen päällä toki myös hyppiä – näin omin silmin, kuinka eräs hyvin pieni tyttö hypähteli kikattaen vasta valmistuneen (= juuri kuivuneen) maton päällä. Kiitos, että saimme tuottaa sinullekin iloa, pikkuinen.

Matto on rytmikäs ja …no, mitä sitä tässä tämän enempää selittämään. Käy katsomassa paikan päällä ihan itse! Koordinaatit: Kuopion museota vastapäätä Snellmanin puiston puoleinen jalkakäytävä Kauppakatu 23 kohdalla.

Kiitos, että jaksat tehdä vapaaehtoistyötä. Myös uusia tekijöitä tarvitaan. Tule ennakkoluulottomasti mukaan vapaaehtoistyöhön!

Sanna Vesterinen
Aikuisopiskelija
työharjoittelija