AJANKOHTAISTA

15 marras 2017

Puheenjohtajien kehittämispäivän antia

Puheenjohtajien kehittämispäivä pidettiin tänä syksynä lokakuun lopussa, lauantaina 28.10.2017. Päivän avasi Tukipilarin ohjausryhmän puheenjohtaja, Kuopion Invalidit ry:n puheenjohtaja Tuula Väätäinen klo 9.30. Väätäinen kertoi avauksessaan puheenjohtajapäivien tavoitteista. Puheenjohtajapäivillä puheenjohtaja voi vaikuttaa Tukipilarin toimintaan, tulla tutummaksi muiden puheenjohtajien kanssa, luoda yhteistyökuvioita, osallistua yhdistystoiminnan brändäykseen ja virkistyä.

Kuopion Invalidit ry:n puheenjohtaja ja Tukipilarin ohjausryhmän puheenjohtaja Tuula Väätäinen seisoo Tukipilarin kokoushuoneessa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi puheenjohtajien kehittämispäivään. Hänellä on yllään mustapohjainen,samettijakku. Jakussa on pinkkejä kukkia ja vihreitä lehtiä runsaasti. Hänellä on sininen hame ja musta paita. Hänellä on lyhyet vaaleat hiukset ja silmälasit.

 

Nuorten Palvelu ry:n vs. toiminnanjohtaja Ilkka Puomilahti valaisi omassa osuudessaan yritysyhteistyön mahdollisuuksia. Puomilahden mukaan yhdistyksen kannattaa miettiä yritysyhteistyössä omia ja yhteistyöstä kiinnostuneiden yritysten motiiveja. Mitä annettavaa yhdistyksellä on yritykselle? Yhdistyksen kannattaa huomioida, että yritykset tekevät päätökset kokouksissa nopeasti. Yhdistyksen kannattaa siis valmistella yrityksen kanssa pidettävä kokous etukäteen mahdollisimman hyvin.

Nuorten Palvelu ry:n vs. toiminnanjohtaja Ilkka Puomilahti esitteli yritysyhteistyötä puheenjohtajien kehittämispäivässä.
Kuvassa on ruskeaan fleece-takkiin pukeutunut siilitukkainen mies. Hän seisoo ison seinällä olevan näytön vasemmalla puolella ja katselee oikealle näyttöä kohti.

 

Puheenjohtajat kuuntelevat keskittyneesti puheenjohtajapäivän esitystä. Kuvassa pöydän ääressä kaksi miestä. Kaksi naista tekee muistiinpanoja paperille. Taustalla näkyy 2 ikkunaa ja niistä näkyy värikkäitä syksyisiä lehtipuita ja savupiippu.

Vietimme ennen lounasta pienen virkistyshetken taijin eli kiinalaisen aamuvoimistelun parissa. Lounaan aikana puheenjohtajilla oli mahdollisuus tutustua toisiinsa ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia.

Asiantuntija Lea Lihavainen Opintokeskus Siviksestä kertoi puheenjohtajille Siviksen toiminnasta ja yhteistyömahdollisuuksista. Opintokeskus Sivis järjestää koulutuspalveluita, verkostoitumismahdollisuuksia ja taloudellista tukea koulutusten järjestämiseen jäsenyhdistyksilleen. Opintojaksoihin ja vertaisopintoryhmiin on mahdollista saada tukea Sivikseltä. Opintokeskus Siviksen verkkosivuilta löytyy lisätietoa Siviksestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista yhdistyksille.

Asiantuntija Lea Lihavainen Opintokeskus Siviksestä kertoi puheenjohtajille Siviksen toiminnasta. Kuvassa hän seisoo seinällä olevan näytön vasemmalla puolella. Hänellä on yllään tummansininen paita, jonka hihoista näkyy hieman läpi. Hänellä on vaaleat hiukset. Seinällä olevalla näytöllä näkyy Siviksen keltainen esittelypowerpoint -kalvo. Lihavainen katsoo pöytiä kohti.

 

Iltapäivällä yhdistysten puheenjohtajat suunnittelivat Tukipilarin vuoden 2018 toimintaa pienryhmissä. Ideoita tulevaisuuden toimintaan saatiinkin runsaasti.

Puheenjohtajapäivän osallistujat keskittyvät Tukipilarin vuoden 2018 toiminnan suunnitteluun. Kuvassa istuu kolme naista pöydän ääressä ja he miettivät ankarasti. Yhdellä heistä on tabletti kädessään ja kahdella heistä on älypuhelin. Yksi naisista on vanhempi ja hänellä on hopeanharmaat polkkatukka ja värikäs huivi kaulassaan. Eräällä toisella naisella lyhyet monivärjätyt hiukset, joissa on vaaleaa ja tummaa väriä. Hänellä on päällään ruskea paita ja hennon vaaleanpunainen huivi, jossa on punavioletteja palloja. Kolmannella naisella on päällään musta t-paita, mustat housut ja harmaanruskea villatakki.. Hänen vaaleat hiuksensa ovat poninhännällä. Pöydällä on keltaisia ja vaaleanpunaisia post it -lappuja. Taustalla on kaksi ikkunaa.

Lopuksi sovittiin, että seuraava puheenjohtajien kehittämispäivä pidetään koko päivän mittaisena 26.4.2018. Tervetuloa keväällä 2018 puheenjohtajien kehittämispäivään!