AJANKOHTAISTA

6 marras 2014

Tervehdys!

Olen Merja ja työskentelen tällä hetkellä Tukipilarilla sekä Kuopion Invalidit ry:llä. Tähän asti työurani on keskittynyt kaupalliselle alalle, ja suurimman osan siitä olin kauppiaana mieheni kanssa yhteisissä yrityksissämme. Yrittäjäelämäni jälkeen oli aika pysähtyä hetkeksi. Vuosi sitten uskalsin ensimmäistä kertaa tämän tauon jälkeen ilmaista ääneen ajatuksiani tulevaisuuden työhaasteista, kun aloitin ammatillisen kuntoutuskurssin Vuorelan Kunnonpaikassa.

Sydämeni oli jo pitkään vienyt ajatuksiani sosiaaliselle alalle. Toisten tukeminen elämän eri vaiheissa sekä vastoinkäymisissä on aina ollut lähellä sydäntäni. Olen itsekin huomannut, kuinka suuri voimavara vertaistuki on. Olen käynyt vertaisohjaajakursseja, ja toiminkin nyt yhtenä Miman ryhmänohjaajista. Työkokemusta uusiin haasteisiin olen saanut Propellista ja Kuopion Klubitalolta sekä vierailuistani useisiin alan eri yhdistyksiin ja yhteisöihin.

Muutama asia vielä elämästäni ja harrastuksistani: Asun maalla luonnon helmassa, ”korpikuusen kannon alla”. Olen jakanut elämäni mieheni kanssa yli 28 vuotta,  ja meillä on kolme ihanaa lasta: kaksi tytärtä ja poika. Pesueeseemme kuuluvat myös kolme koiraa, jättikani sekä hamsteri.

Käsityöt ja musiikki ovat erittäin tärkeä osa elämääni. Käsityöharrastukseeni kuuluvat neulominen, virkkaaminen, huovuttaminen, paju- ja risutyöt sekä erilaisista luonnonmateriaaleista ja kahvipusseista askarteleminen, ja mitä ikinä mieleeni juolahtaakaan. Musiikista nautimme usein perheen kesken sitä kuunnellen, laulellen ja soitellen. Rakastan laulamista säestyksen kera ja pidän myös karaokesta. Vapaa-aikaani vietän mieluiten pesueeni ja ystävieni kanssa.

Mukavaa talven odotusta,

Merja