AJANKOHTAISTA

Tukipilari logo
19 syys 2017

Tunnelmia Feel Your Movement 17 -tapahtumasta

Yhdistykset ja Tukipilari osallistuivat lauantaina 16.9.2017 Feel Your Movement 2017 -tapahtumaan. Alueen rakentaminen alkoi jo perjantaina klo 17.00. Lauantaina saavuimme paikalle aamuvarhain ja valmistelimme aluetta yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat rakensivat pienen radan osastollemme. Opiskelijat ohjasivat ihmisiä sisään yhdistysten pisteille. Samalla opiskelijat antoivat osaston vierailijoille täytettäväksi passin, jonka täyttämällä vierailijat pääsivät tutustumaan vähintään 6 yhdistykseen. Passin täyttäneet ja palauttaneet vierailijat osallistuivat samalla elokuvalippujen arvontaan.

Tunnelma yhdistysten pöytien ääressä oli lauantaina iloinen ja energinen. Tukipilarin ja yhdistysten alueella pystyi mittauttamaan verenpaineensa tai PEF-lukemansa sekä kokeilemaan haittalaseja ja kuulosuojaimia. Paikan päällä voi saada tietoa mm. allergiasta ja astmasta, hengityssairauksista, keliakiasta, kuuloasioista, lihastaudeista, näkövammaisuudesta, sydänterveydestä sekä syövistä ja niiden ehkäisystä. Osa vierailijoista oli hyvin kiinnostuneita yhdistysten kertomista asioista ja he ottivat aktiivisesti kontaktia yhdistyksiin.

Urheilija Marjaana Heikkinen istuu pyörätuolissa pöydän ääressä FYM17 -tapahtumassa 16.9.2017. Hänellä on yllään violetti urheilupaita, jossa on logoja. Heikkisellä on vaaleat lyhyet hiukset.

Tukipilarin osastolla päivän vetonaulana toimi paralympiahopeamitalisti, MM- ja EM-mitalisti Marjaana Heikkinen. Heikkinen esitteli vierailijoille heittotuoliaan ja kertoi urastaan urheilun parissa. FYM17 tapahtumassa haastateltiin vielä Heikkistä hänen saavutuksistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Osastolla käyneet vierailijat kannustivat häntä lämpimästi jatkamaan uraansa. Osa pyysi häneltä nimikirjoituksen. Joitakuita pienimmistä vieraista julkkiksen näkeminen kuitenkin ujostutti niin paljon, että suusta ei tullut sanoja.

Vierailijoita kävi yhdistysten pisteillä varsin paljon, joskin ehkä hieman viime vuotta vähemmän. Lisää kuvia tapahtumasta löydät Tukipilarin Facebookista. Videoita löytyy Instagramista.

Alla vielä kuvatunnelmia FYM17 -tapahtumasta!

 

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen esittelijällä oli päällään FYM17 -tapahtumassa verenkiertoelimistöä esittelevä haalari. Haalarista tulevat ulos kosketeltava sydän, mustunut maksan malli ja kohtu, jossa on sininen sikiö.

 

 

Pohjois-Savon Lihastautiyhdistyksen pisteellä jaettavana oli Porras -lehtiä. Kuvassa vaaleahiuksiset naisesittelijät. Taustalla on yhdistyksen roll up.

 

Kuopion kuulo ry jakoi FYM17 -tapahtumassa pinkkejä korvatulppia. Kuvassa vihreänkeltaisella pöytäliinalla lepäävät keltaiset rakennustyökuulokkeet ja vieressä ovat pinkit korvatulpat pienessä pussissa.

Kuopion Seudun Hengitysyhdistyksen esittelijä valmistelee PEF-mittaria FYM17 -tapahtumassa 16.9.2017. Taustalla Savon Sydänpiirin ja Kuopion Seudun Hengitysyhdistyksen roll upit. Pöydällä Hengitys -lehtiä läpinäkyvässä telineessä.